štvrtok 7. mája 2020

Recept na môj chlebík kváskový 2



O pol 6. som dala do misy 200 g múky, 2 deci vody a kvások z chladničky, zamiešala a čakala kým sa spraví rozkvas.

O 10. odobrala do dvoch pohárikov a dala do chladničky, som zvedavá, čo to urobí.
Do ostatného som dala 100 g múky a deci vody a robím ďalej rozkvas, tak som to niekde vyčítala.
A ešte do veľkej misy 750 g múky a 4 deci vody zamiešala a čakám 2 hodiny, to aby prebehla autolýza, že to je proces, kedy voda aktivuje enzýmy v múke..

O 12. som zamiesila chlebík, bez soli a rasce.



O 12.30 som pridala soľ a múku, robot zamiesil. No a teraz dve hodinky necháme kysnúť, pričom budeme cesto každú asi tak trištvrte hodinku prekladať, naťahovať, z každej svetovej strany do stredu, teda o 13,30 som ponaťahovala, o 14,30 poprekladala naťahovaním.

O 15. som cesto vyklopila na stôl, ponaťahovala, preložila sprava doľava a zľava doprava. Znovu ponaťahovala zložila "do perinky" a trošku pozaprávala dovnútra a bochníček dala do košíka kysnúť.
A vyčítala som zlepšovák, košík alebo ošatku postriekať vodou a potom vysypať škrobom :).


O 16.00 dala upiecť :)



9 :) (nie vždy je vizuálne moc pekný)
Toto je ďalší:

A  tu pre zmenu dva menšie:
11. a 12. :) Mňam mňam



Čím viac o kváskovaní čítam, tým menej o ňom viem. A tým som si menej istá. Avšak zjeme ho vždy.
Chutí výborne.

Dobrú chuť:).
Krásny víkend všetkým.
Dada