O pol 6. som dala do misy 200 g múky, 2 deci vody a kvások z chladničky, zamiešala a čakala kým sa spraví rozkvas.
O 10. odobrala do dvoch pohárikov a dala do chladničky, som zvedavá, čo to urobí.
Do ostatného som dala 100 g múky a deci vody a robím ďalej rozkvas, tak som to niekde vyčítala.
A ešte do veľkej misy 750 g múky a 4 deci vody zamiešala a čakám 2 hodiny, to aby prebehla autolýza, že to je proces, kedy voda aktivuje enzýmy v múke..
O 12. som zamiesila chlebík, bez soli a rasce.
O 12.30 som pridala soľ a múku, robot zamiesil. No a teraz dve hodinky necháme kysnúť, pričom budeme cesto každú asi tak trištvrte hodinku prekladať, naťahovať, z každej svetovej strany do stredu, teda o 13,30 som ponaťahovala, o 14,30 poprekladala naťahovaním.
O 15. som cesto vyklopila na stôl, ponaťahovala, preložila sprava doľava a zľava doprava. Znovu ponaťahovala zložila "do perinky" a trošku pozaprávala dovnútra a bochníček dala do košíka kysnúť.
A vyčítala som zlepšovák, košík alebo ošatku postriekať vodou a potom vysypať škrobom :).
O 16.00 dala upiecť :)
![]() |
9 :) (nie vždy je vizuálne moc pekný) |
A tu pre zmenu dva menšie:
![]() |
11. a 12. :) Mňam mňam |
Chutí výborne.
Dobrú chuť:).
Krásny víkend všetkým.
Dada
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára