nedeľa 15. marca 2020

Rúško návod




Situácia je zložitá v týchto dňoch, koronavírus berieme vážne. Teraz cez víkend sedíme doma, ani sme nevystrčili nos z bytu. Len nemáme kúpené rúška a vraj ani sa nedajú kúpiť, tak som sa rozhodla si nejaké ušiť, popozerala som si návody, chcela som, aby bolo jednoduché a aby sa doň dal vložiť papierový filter. Bolo to pomerne jednoduché, len trošku pipľavá robota, to nie je moja šálka kávy.
Odstrihla som dva kusy látok 17,5 na šírku a 20 na výšku, zahla horné okraje, zošila spodné, obrátila, prešila spodný okraj, namerala na bočných stranách od spodu 4 cm a potom 5x po dva.

Z tých spravíme na každej strane po tri sámiky a prešijeme. Ostrihneme si pásik 12 x 6 cm, ktorý prežehlíme na polovicu, po krajoch zahneme 0,5 cm  a prešijeme endlovacím stehom, tým pádom máme zahnutý kraj a nebude sa nám párať, prišijeme  z lícovej strany k bočnej strane, preložíme a prešijeme. Navlečieme gumičku a voalá rúško je hotové.



Myslím, že je pekné, dizajnové a splní svoj účel cestou do práce a to je najdôležitejšie v týchto dňoch.




Prajem vám krásne dni a hlavne zdravie, už dávno viem, že to je najdôležitejšie, teraz to platí doslova.
Dada


A ešte ďalšie:

Tento strih je ešte jednoduchší, výška je 20 cm, šírka podľa veľkosti 24 cm pre ženu a 27 som robila pre môjho Vladka, postup rovnaký, len bočné strany sú len obedlované a zašité a navldčená gumička.




  Tak teda nosme rúška, u nás ich nosia už aj plyšáci 😀😍